Witamy, Gościu

Hubert Piotrowski i jego program
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Hubert Piotrowski i jego program

Hubert Piotrowski i jego program 2 lata, 1 miesiąc temu #689

• oko
zauważyłem ,że nie tylko ja chciałbym poznać program polityczny Huberta Piotrowskiego z Ełku.
Wiem ,że chce on usilnie zostać prezydentem Miasta Ełk. Osobiście zupełnie nie wiem co to za typ. Zauważyłem jednak że lubi pleść 3 po trzy na forach internetowych.

Hubercie Piotrowski z Ełku
Apeluję , wklej tu Swój program.

O:Hubert Piotrowski i jego program 2 lata, 1 miesiąc temu #691

Do defetysty chowającego się za ?nick?iem? ?Oko? [bełkot z dn.19-III-2010 r., z godz.: 21:28:26 ] ;
wirtualnyelk.pl./fakty/566-gmina-ek-chce...poki-eko-mazury.html

MENTALNOŚĆ FRUSTRATA .

Po pierwsze; Jak się z Polski wyjeżdża jako cham, to i takoż ? jak widać ? się powraca. Aż dziw bierze, po co ? /wracać/

Po drugie; Jeżeli ? na swój specyficzny sposób ? chce Pan ?zabłysnąć?, to może należałoby najpierw samemu coś wymyślić, a nie ?kalkować? monolog(i) z filmu ?Szczęśliwego Nowego Jorku? i obrzucać głupkowatymi obelgami innych internautów.

Po trzecie; Ludzie z podejściem do życia jak Pańskie, zwykli czekać ?z założonymi rękoma? lub przychodzić do kogoś - już na gotowe. Gdyby wspomniani Norwegowie, Duńczycy et.c., et.c., oglądali się, tak jak Pan, na innych - to i tam nie miałby Pan do kogo się ?uśmiechać?. Wręcz nieprawdopodobne, że po zetknięciu z kimś takim nie pouciekali jeszcze ze swoich ojczyzn ? najlepiej na antypody?

Po czwarte wreszcie; Co do rzekomego ?karierowiczostwa? (?), /to/ nie mogę sobie jakoś przypomnieć ? a pamięć mam bardzo dobrą ? aby komukolwiek udało się kiedykolwiek ?nakłonić? mnie do postawy niezgodnej z moimi poglądami, którymi sukcesywnie dzielę się z m.in. /ełckimi/ internautami.

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal ?Nasza Klasa?, I LO w Giżycku ? właśnie zacząłem uzupełniać] .
Ostatnio zmieniany: 2 lata, 1 miesiąc temu przez Hubert Piotrowski.

O:Hubert Piotrowski i jego program 2 lata, 1 miesiąc temu #694

Do internauty chowającego się za ?nick?iem? ?oko? [opinia (?) z dn. 24-III-2010 r.] ;

?NIE CHCĘ, ALE MUSZĘ??

[1.] /Żartobl./ Jak mawiał ?klasyk?: ?Nie chcę, ale muszę /zostać prezydentem m./?.
A tak na serio: nie wiem jak Pana, ale mnie śmieszą te ?bizantyjskie? korowody, celebracje z proszeniem o kandydowanie, namawianiem, zachęcaniem z jednej strony, z drugiej zaś z kokietowaniem wyborców ?zastanawianiem? się, czy ?namyślaniem? pod warunkiem uzyskania bliżej niesprecyzowanego poparcia społecznego jeszcze przed wyborami [vide: Andrukiewicz - http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100307/MALAOJCZYZNA/162467356 ] et.c. .
Dobrzy prezydenci zawsze byli zdecydowani, począwszy od decyzji o kandydowaniu.

[2.] Twierdzenie, iż ?/Hubert Piotrowski/ lubi ?pleść? ?trzy po trzy? na forach internetowych? to wyłącznie Pańska opinia. I raczej złośliwa, skoro nie potrafi Pan podać chociażby jednego przykładu mojej rzekomo niedorzecznej wypowiedzi.

[3.] Jeżeli przedstawi się Pan (osobiście lubię wiedzieć, z jakimi ? jak Pan to ujął ? ?typami? jestem w kontakcie), wówczas odpowiem na Pański apel ?od ręki?.

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal ?Nasza Klasa?, I LO w Giżycku ? właśnie zacząłem uzupełniać] .

O:Hubert Piotrowski i jego program 2 lata, 1 miesiąc temu #696

• oko
występuje pod nickiem oko
a mam na imię Adam Zapart.

Czekam na Pański program , gdyż wiem że usilnie chcesz zostać prezydentem Ełku , chyba że się mylę, ale raczej nie

O:Hubert Piotrowski i jego program 2 lata, 1 miesiąc temu #697

Do internauty posługującego się ?nick?iem? ?wally? [pytania z dn. 24-I-2010 r., z godz.: 12:05 ] ;
forum.elczanie.pl/index.php?showtopic=42...724&#entry137724

[ c.d. ]

Slogan wyborów prezydenckich m. obecnego starosty, kandydata PO z 2006 r.: ?ROZBIĆ PUZZLE?, to ?podebrane? nam i ?pijar?osko? zmodyfikowane hasło 2-krotnie składanych w 2005 r. przez KWW ?Cały Ełk ? Nasz Dom? wniosków przed-referendalnych o odwołanie ówczesnego prezydenta m. (Janusza Nowakowskiego /PZPR-SLD/) oraz rady miasta Ełku. Co charakterystyczne, wcześniej dezawuowanych (m.in.) przez samego ? ówczesnego ? radnego m. Krzysztofa Piłata.

Po debacie kandydatów na prezydenta m. Ełku ?(20)06 zorganizowanej przez Polskie Radio ?Olsztyn? w Bibliotece Miejskiej - gdzie, poza materiałami wyborczymi, pierwszy raz miałem możliwość publicznie podnieść kwestię konieczności budowy Kanału Pisko-Ełckiego - PO w osobie obecnego radnego wojewódzkiego Andrzeja Zdanowskiego ?zawłaszczyła? sobie ten nasz, najatrakcyjniej sformułowany, postulat [punkt 2, z rozdziału ?Praca?, Programu Wyborczego ?(20)06 ] .

Co najbardziej komiczne, na 10 dni przed wyborami ełcka PO tak dalece ?zapędziła? się w ?czerpaniu? ? tylko na potrzeby wyborów, rzecz jasna ? ze skarbca programowego KWW ?Cały Ełk ? Nasz Dom?, iż dosłownie ?przefarbowała się na kolor naszych materiałów wyborczych i Komitetu (sic!).

* * *

Mając ? między innymi ? powyższe na uwadze, powiem tak: moja ?wylewność? programowa co do szczegółów będzie dopiero wzrastała, wraz ze zbliżaniem się /formalnej/ kampanii wyborczej ;

6.) Punkt 3, z rozdziału ?Bezpieczeństwo?, z programu wyborczego KWW ?Cały Ełk ? Nasz Dom? /wybory samorządowe 2006 r./ - jest konsekwencją punktu 1. Obowiązujące w R.P. ustawodawstwo jest ? w zasadzie ? wystarczające, aby faktycznie samorząd był w stanie zapewnić pełne bezpieczeństwo Ełczanom na swoim terenie.
7.) Nie chodzi o kupno, lecz o ?pozyskanie? śmigłowca. Koszty ?logistyczne? pozostają otwarte.
8.) Budżet Ełku a.d. 2011 ; komentarze: elk.wm.pl/budzet-na-2010-rok-uchwalony,1204

Hubert Piotrowski, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal ?Nasza Klasa?, I LO w Giżycku ? właśnie zacząłem uzupełniać] .

O:Hubert Piotrowski i jego program 2 lata, 1 miesiąc temu #698

II wojna o granice

forum.elczanie.pl/index.php?showtopic=4915

Za niecałe 1,5 roku mamy wybory samorządowe, a jak wiadomo Andrukiewicz zabiega o reelekcję na urząd prezydenta miasta. Droga do tego celu wiedzie m.in. przez pozyskanie sponsorów swojej kampanii wyborczej - w tym najagresywniej lobbujących na naszym terenie developer'ów - stąd zabiegi o rozszerzenie granic miasta w zupełnie absurdalnym
- z punktu widzenia interesów miasta i jego mieszkańców - kierunku.
Pogląd znaczącej części Ełczan jest taki, że granice miasta winny być przesunięte w ten sposób, aby Jezioro Ełckie znalazło się w centrum granic administracyjnych miasta. Byłoby to logiczną konsekwencją konieczności przekopania kanału ełcko-piskiego (jeżeli w chwili obecnej Ełk czymś się "dusi", to brakiem dostępu Jeziora Ełckiego do szlaku żeglugowego Wielkich Jezior Mazurskich), oraz powstaniem na przeciwległym brzegu jeziora osiedla Baranki/ Jeziorna - bis. Bez wszczynania zbędnych wojen i niepotrzebnych awantur miasta
z gminą /Ełk/.
Bodajże 3 dni temu Andrukiewicz wymachiwał przed kamerami - niczym Mojżesz 10-ciorgiem przykazań - jakimiś podpisami (ich sposób zbierania to odrębny i zbyt szeroki na niniejszy wywód - temat). Osobiście uważam, iż przy okazji wyborów samorządowych `2010 należałoby równolegle przeprowadzić referendum z zapytaniem (1.) o konieczność rozszerzenia granic miasta - a jeżeli tak, to (2.) ze wskazaniem wariantów rozszerzenia.
O intencjach Andrukiewicza i jego ekipy świadczy zaciekle lansowany kierunek rozszerzenia. A że po drodze do wytyczonego celu ograbi się biedniejszego i słabszego - gminę Ełk - z najbardziej wartościowych terenów, które powinny stać się jego własnością
w 2013 r.? Detal.
Warto jednak pamiętać, że nie zawsze obecny prezydent miasta tak gorliwie zabiegał
o interesy i dobro miasta. Symptomatycznym przykładem jest fakt wypłaty - pozbawionego jakichkolwiek podstaw prawnych - odszkodowania upoważnionej Gminie Żydowskiej
z siedzibą w Warszawie za mienie pożydowskie (formalnie do konferencji poczdamskiej w 1945 r. Ełk leżał na terenie państwa niemieckiego, a jego mieszkańcy, w tym Żydzi byli obywatelami Niemiec). Widocznie lepiej się odnajduje w roli "króla happening'u", niż rzeczywistego strażnika, rzeczywistych ełckich interesów.

Wygenerowano w 10.38 sekundy