Do internauty posługującego się ?nick?iem? ?wally? [pytania z dn. 24-I-2010 r., z godz.: 12:05 ] ;
forum.elczanie.pl/index.php?showtopic=42...724&#entry137724
[ c.d. ]
Slogan wyborów prezydenckich m. obecnego starosty, kandydata PO z 2006 r.: ?ROZBIĆ PUZZLE?, to ?podebrane? nam i ?pijar?osko? zmodyfikowane hasło 2-krotnie składanych w 2005 r. przez KWW ?Cały Ełk ? Nasz Dom? wniosków przed-referendalnych o odwołanie ówczesnego prezydenta m. (Janusza Nowakowskiego /PZPR-SLD/) oraz rady miasta Ełku. Co charakterystyczne, wcześniej dezawuowanych (m.in.) przez samego ? ówczesnego ? radnego m. Krzysztofa Piłata.
Po debacie kandydatów na prezydenta m. Ełku ?(20)06 zorganizowanej przez Polskie Radio ?Olsztyn? w Bibliotece Miejskiej - gdzie, poza materiałami wyborczymi, pierwszy raz miałem możliwość publicznie podnieść kwestię konieczności budowy Kanału Pisko-Ełckiego - PO w osobie obecnego radnego wojewódzkiego Andrzeja Zdanowskiego ?zawłaszczyła? sobie ten nasz, najatrakcyjniej sformułowany, postulat [punkt 2, z rozdziału ?Praca?, Programu Wyborczego ?(20)06 ] .
Co najbardziej komiczne, na 10 dni przed wyborami ełcka PO tak dalece ?zapędziła? się w ?czerpaniu? ? tylko na potrzeby wyborów, rzecz jasna ? ze skarbca programowego KWW ?Cały Ełk ? Nasz Dom?, iż dosłownie ?przefarbowała się na kolor naszych materiałów wyborczych i Komitetu (sic!).
* * *
Mając ? między innymi ? powyższe na uwadze, powiem tak: moja ?wylewność? programowa co do szczegółów będzie dopiero wzrastała, wraz ze zbliżaniem się /formalnej/ kampanii wyborczej ;
6.) Punkt 3, z rozdziału ?Bezpieczeństwo?, z programu wyborczego KWW ?Cały Ełk ? Nasz Dom? /wybory samorządowe 2006 r./ - jest konsekwencją punktu 1. Obowiązujące w R.P. ustawodawstwo jest ? w zasadzie ? wystarczające, aby faktycznie samorząd był w stanie zapewnić pełne bezpieczeństwo Ełczanom na swoim terenie.
7.) Nie chodzi o kupno, lecz o ?pozyskanie? śmigłowca. Koszty ?logistyczne? pozostają otwarte.
8.) Budżet Ełku a.d. 2011 ; komentarze:
elk.wm.pl/budzet-na-2010-rok-uchwalony,1204
Hubert Piotrowski, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal ?Nasza Klasa?, I LO w Giżycku ? właśnie zacząłem uzupełniać] .